Sa lange haller kokt ris - Slang inte maten
Har du +4 grader i kylen haller sig riset frascht i minst fem dagar. Du riskerar att bli rejalt magsjuk sa var noga med att kyla ned riset i vattenbad eller utomhus om. 24 Maj 2008 Jag laste nagonstans att man inte ska varma ris igen. Men som i varan familj nar inte alla kan ata samtidigt ar det farligt att varma det igen. 17 Maj 2004 Jag har haft en diskussion med min sambo som sager att han har hort att man inte ska varma upp ris, alltsa om man har kokat.De flesta matforgiftningar orsakas av att farliga bakterier har fororenat maten. Nedkylning av varm mat tar for lang tid. Ris, ris a la Malta - Ris som statt framme for lange, eller kylts ner for langsamt kan innehalla gifter fran bakterier. 28 Mar 2012 Ar det farligt att ata ris som blivit over fran middagen, dagen efter eller 2 det skall tydligen vara valdigt obra att varma upp gammalt ris i micro.
12 Jul 2010 Kokt ris, flaskkott, rokt fisk och skaldjur ar andra kansliga ravaror. Bakterier alskar namligen varme, precis som vi. Inte minst for att de trivs bast i. 12 Okt 2012 Ris som ar ett vara baslivsmedel innehaller viktiga vitaminer och mineraler och fullkorns-varianterna ar rika pa fibrer, jarn och folat (folsyra) som.